Blokhut

Op zoek naar een stevige blokhut voor in de tuin? Bekijk het assortiment van Hekwerkonline en maak je keuze! Snel geleverd en van hoge kwaliteit. 

14 producten

Filter
per pagina

14 producten

Filter
per pagina

Blokhut

Een blokhut is de perfecte toevoeging aan iedere tuin. Of je 'm nu wil gebruiken om gereedschap in op te slaan, de grasmaaier droog te stallen, een werkplek te realiseren of een hobbyruimte in te richten – met een blokhut kun je alle kanten op. Bovendien geeft een blokhut ook nog eens extra karakter aan je buitenruimte. Creëer bijvoorbeeld een mooie border rond je houten blokhut of zorg ervoor dat de wanden van je blokhut de ideale basis vormen voor klimplanten. Zo geniet je het hele jaar door van je tuin! Bekijk snel alle mogelijkheden die onze blokhutten bieden en kies een uitvoering die bij jouw tuin past.

Blokhut met overkapping

Voor wie functioneel graag combineert met comfort is de blokhut met overkapping de ideale middenweg. Deze uitvoering biedt namelijk het gemak van opbergruimte in de vorm van een blokhut én het comfort van een overkapping. Realiseer een prachtig terras in de luwte en maak op die manier optimaal gebruik van deze houten constructie. Bepaal zelf de verdeling tussen de binnenruimte en overkapping en creëer op die manier een blokhut die aansluit op al je wensen.

Stal je fietsen veilig in de blokhut en geniet van een heerlijke kop koffie in de schaduw op een warme dag. Of plaats een werkbank binnen en maak gebruik van de buitenruimte onder de overkapping om droog je hout te verzagen. En wat dacht je van een blokhut met overkapping die je brandhout droog houdt? Ideaal wanneer je het beste van beide werelden graag combineert in de perfecte tuinoplossing!

Een blokhut kopen: waar let je op?

Een blokhut kopen doe je niet iedere dag. Het is dan ook belangrijk dat je goed in kaart brengt waar jouw blokhut precies aan moet voldoen. Wat zijn je wensen en welke eisen stel je aan het bouwwerk in je tuin? Ga je een blokhut kopen, houd dan in ieder geval rekening met de volgende zaken.

Afmeting

Laten we beginnen met de afmeting van je blokhut. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat groter niet altijd beter is. Hoewel een grote blokhut veel voordelen heeft, gaat deze ruimte ook ten koste van de totale oppervlakte van je buitenruimte. Bepaal daarom altijd eerst welk percentage van je tuin je bereid bent op te offeren aan een blokhut. Wat levert het je op en weegt dit op tegen het verlies in ruimte? Maar onthoud ook dat een blokhut je ook weer nieuwe mogelijkheden biedt in de vorm van binnenruimte.

Zodra je de maximale afmeting van je blokhut in kaart hebt gebracht, is het noodzaak om ook de vorm te bepalen. Een rechthoekige uitvoering - al dan niet met overkapping - is vaak de eerste en ook vaak beste keuze. Maar dit is niet altijd het geval. Een blokhut kan namelijk ook vierkant zijn of zelfs gerealiseerd worden in L-vorm of met afgeronde hoeken. De vorm van je tuin bepaalt doorgaans welke vorm de beste keuze is.

Gepland gebruik

Voor de bouw is het belangrijk om te weten waar je de blokhut uiteindelijk voor gaat gebruiken. Moeten de wanden bijvoorbeeld geïsoleerd worden omdat je de ruimte als atelier of werkplek gaat gebruiken of fungeert je blokhut vooral als opslag en is isolatie niet nodig? En hoe zit het met de hoogte van de drempel? Wil je gemakkelijk tuingereedschap en fietsen naar binnen en buiten kunnen rollen of en is een lage drempel of schans daarom gewenst? Dit zijn allemaal zaken die invloed hebben op de uiteindelijke constructie maar waar je zeker over nagedacht wil hebben voordat je de blokhut aanschaft.

Stijl en afwerking

Tot slot zijn stijl en afwerking factoren om bij stil te staan. Denk bijvoorbeeld aan welk type dak je voor je blokhut kiest. Een zadeldak is bijvoorbeeld karakteristiek voor een blokhut en loopt schuin toe naar een nok. Een lessenaarsdak, waarbij het dak afloopt naar de achterzijde, heeft een moderne uitstraling en zorgt er bovendien voor dat regenwater enkel aan de achterkant van de blokhut naar beneden valt. Uiteraard kun je ook altijd voor een plat dak kiezen voor een eenvoudig maar praktisch geheel.

Verder kun je ook nog kiezen welk type hout en welke vorm van bewerking je kiest voor je blokhut. Houd je het bij een naturel uitstraling en heeft blank hout je voorkeur? Of past een geïmpregneerde plank met zwarte kleur beter bij de uitstraling van je tuin? En hoe zit het met de kozijnen, spanten of windveren? Ook deze elementen springen in het oog en hebben invloed op de totale uitstraling van je blokhut. Kortom, genoeg om over na te denken!

Bestel je blokhut voordelig bij Hekwerkonline.nl

Heb je jouw blokhut al helemaal uitgetekend of wil je nog wat advies inwinnen over de verschillende onderdelen en samenstellingen? Onze specialisten van de klantenservice staan voor je klaar! Reken op deskundig advies en alle informatie die je nodig hebt om de perfecte blokhut in je tuin te plaatsen. Van materiaal tot montage – we helpen je graag!

Veelgestelde vragen
Wat kost een blokhut?

Bij hekwerkonline koop je al een blokhut vanaf 900 euro.

Heb ik een vergunning nodig voor een blokhut?

Bijna alle blokhutten van Hekwerkonline mag je plaatsen zonder vergunning. Zolang je blokhut niet hoger is dan 3 meter of een groter oppervlakte heeft dan 30m2 heb je geen vergunning nodig.

Hoelang gaat een blokhut mee?

Bij goed onderhoud kan een blokhut 20 jaar lang mee gaan.