Bamboe tuinschermen

Bamboe tuinschermen hebben een natuurlijke uitstraling en voegen een exotisch tintje toe aan je tuin. Ze zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud, waardoor ze een ideale keuze zijn voor een stijlvolle en praktische omheining. 

9 producten

Filter
per pagina

9 producten

Filter
per pagina

Bamboe tuinschermen van Hekwerkonline

Bamboe tuinschermen van Hekwerkonline zijn een duurzame keuze, dankzij het snelgroeiende karakter van bamboe. Bamboeplanten worden geoogst door de stokken boven de wortel af te snijden, waardoor ze snel weer aangroeien. Voor onze bamboe tuinschermen selecteren we bamboestokken met een diameter van ongeveer 4 cm, hoewel dit kan variëren vanwege de natuurlijke eigenschappen van het materiaal.

De bamboestokken worden zorgvuldig naast elkaar geplaatst binnen een frame van verzinkt of cortenstaal. Dit zorgt niet alleen voor een stevige constructie, maar ook voor een aantrekkelijke uitstraling die past bij diverse tuinstijlen. Bamboe tuinschermen bieden niet alleen privacy, maar voegen ook een natuurlijke en exotische sfeer toe aan je buitenruimte. Ze zijn onderhoudsarm en blijven lang mooi, waardoor ze een verstandige investering zijn voor iedereen die waarde hecht aan zowel esthetiek als milieuverantwoordelijkheid.

De voordelen van een bamboe tuinscherm

Bamboe tuinschermen bieden tal van voordelen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor een schutting. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

  1. Milieuvriendelijkheid: Bamboe is een snelgroeiende grassoort die weinig water en geen pesticiden nodig heeft. Het oogsten van bamboe beschadigt de plant niet, omdat alleen de stengels worden afgesneden, waardoor de wortels en het ecosysteem intact blijven. Dit maakt bamboe een duurzame en milieuvriendelijke keuze voor tuinproducten.
  2. Snelheid van groei: Bamboe staat bekend om zijn snelle groei, met sommige soorten die tot wel een meter per dag kunnen groeien. Hierdoor kunnen bamboe tuinschermen snel worden geproduceerd en regenereert de plant snel na de oogst, waardoor het een hernieuwbare grondstof is.
  3. Sterkte en duurzaamheid: Bamboe heeft een indrukwekkende structurele kracht, vergelijkbaar met hout, waardoor het een robuuste keuze is voor tuinschermen. Bamboe is van nature bestand tegen buigen, kromtrekken en splijten, wat resulteert in een langdurige en stabiele omheining.
  4. Esthetische waarde: Bamboe tuinschermen hebben een natuurlijke en exotische uitstraling die een vleugje rustieke elegantie aan elke tuin toevoegt.
  5. Onderhoudsarm: Bamboe tuinschermen vereisen weinig onderhoud. Een jaarlijkse reiniging met water en milde zeep is meestal voldoende om ze in goede staat te houden. Bamboe is van nature bestand tegen schimmels en insecten, wat bijdraagt aan de lange levensduur zonder dat er chemische behandelingen nodig zijn.
  6. Geluidsabsorptie en privacy: Bamboe tuinschermen bieden uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor ze ideaal zijn voor het creëren van een rustige en private buitenruimte. De dichte bamboeconstructie zorgt voor een effectieve barrière tegen nieuwsgierige blikken en omgevingsgeluiden.
  7. Flexibiliteit in ontwerp: Door de veelzijdigheid van bamboe kunnen tuinschermen worden aangepast aan verschillende hoogtes, breedtes en stijlen. Ze kunnen worden gebruikt als volledige omheiningen, als scheidingswanden of als decoratieve elementen binnen een tuinontwerp.
  8. Weerbestendigheid: Bamboe tuinschermen zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind en zonlicht.

Kortom, bamboe tuinschermen combineren esthetische aantrekkingskracht met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, waardoor ze een verstandige keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar een functionele en mooie omheining voor hun tuin.

Soorten bamboe tuinschermen

Bij Hekwerkonline vind je een uitgebreid assortiment bamboe tuinschermen die perfect zijn voor het creëren van een natuurlijke en stijlvolle bamboe schutting. Onze bamboe tuinschermen zijn verkrijgbaar in diverse breedtes en verschillende hoogtes, met frames van zowel verzinkt staal als cortenstaal. Dit biedt flexibiliteit en duurzaamheid, passend bij verschillende tuinontwerpen en -stijlen. De variaties die we aanbieden zijn behoorlijk uitgebreid: Verzinkt frame met breedte 180 cm, verzinkt frame met bredete 200 cm, verzinkt frame met breedte 250 cm, cortenstaal frame met breedte 180 cm, cortenstaal frame met breedte 200 cm, cortenstaal frame met breedte 250 cm. 

Ons eenvoudige bamboe schutting systeem maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk een prachtige bamboe schutting te realiseren. De bamboestengels worden zorgvuldig geselecteerd en geplaatst binnen het frame, wat niet alleen een esthetisch aantrekkelijke afscheiding oplevert, maar ook een langdurige oplossing biedt voor privacy en beschutting.

Naast de bamboe tuinschermen met stalen frame, die geschikt zijn om een schutting van te creëeren, bieden we ook het halfronde bamboe scherm aan. Dit unieke ontwerp bestaat uit halfronde bamboestengels die zijn verbonden door bamboelatten en palmtouw. Het halfronde bamboescherm is 200 cm hoog en ongeveer 90 cm breed, verkrijgbaar in zowel naturel als donker. Het voegt een speelse en exotische uitstraling toe aan elke buitenruimte, terwijl het tegelijkertijd privacy en bescherming biedt.

En dan een bijzonder bamboe tuinscherm met een dubbele functie: het bamboe geluidsscherm. Ons bamboe geluidsscherm biedt niet alleen effectieve geluidsreductie, maar heeft net als de andere bamboe tuinschermen een prachtige buitenzijde met duurzame bamboestokken. Deze stijlvolle tuinafscheiding creëert een oase van rust in uw tuin, waar u kunt genieten van sereniteit en duurzaamheid in één.

Of je nu op zoek bent naar een moderne of een meer natuurlijke look, onze bamboe tuinschermen zijn een ideale keuze. Ze combineren duurzaamheid met esthetiek, zijn onderhoudsarm en passen perfect bij een milieubewuste levensstijl. Creëer een sfeervolle en functionele schutting met de bamboe tuinschermen van Hekwerkonline, en geniet van de voordelen van deze prachtige en veelzijdige natuurlijke materiaal.

Je bamboe schutting (laten) plaatsen

Onze bamboe tuinschermen zijn ideaal voor het creëren van een prachtige en natuurlijke bamboe schutting met een exotische tintje, beschikbaar in verschillende frame kleuren zoals verzinkt staal en cortenstaal. Met ons ongecompliceerde bamboe schutting systeem is het zelf plaatsen van de schutting een haalbare optie. Zorg dat de bodem bouwklaar is (ook als je voor onze montageservice kiest), dus zonder stenen, wortels of betonresten. Meet goed na waar de palen moeten komen te staan. Als je de palen erin hebt staan van het eerste deel, kun je de bamboe tuinschermen er van boven in laten zakken. Voor wie echter geen tijd heeft, niet handig is of simpelweg geen zin heeft om zelf aan de slag te gaan, biedt Hekwerkonline een professionele montageservice aan. Voor wie kiest voor onze montageservice, verloopt het proces nog makkelijker. Onze specialisten hebben uitgebreide ervaring met het plaatsen van bamboe schuttingen en zorgen voor een vakkundige installatie van begin tot eind. Na afloop laten ze alles netjes achter, zodat je direct kunt genieten van je nieuwe bamboe schutting.

Bestel je bamboe tuinscherm bij Hekwerkonline

Of je nu zelf aan de slag gaat of kiest voor onze montageservice, met de bamboe tuinschermen van Hekwerkonline ben je verzekerd van kwaliteit, duurzaamheid en een prachtige toevoeging aan je tuin. Creëer een oase van rust en privacy met een bamboe schutting die perfect past bij jouw wensen en stijl. Bekijk ons uitgebreide assortiment en bestel je bamboe tuinscherm bij Hekwerkonline. 

Veelgestelde vragen
Wat zijn de voordelen van bamboe tuinschermen?

Bamboe tuinschermen zijn duurzaam, milieuvriendelijk en hebben een unieke, natuurlijke uitstraling. Ze zijn sterk, flexibel en weerbestendig, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor tuinafscheidingen. Bovendien groeien bamboestokken snel, wat het een duurzame en hernieuwbare bron maakt.

Hoe lang gaat een bamboe tuinscherm mee?

Met de juiste zorg en onderhoud kunnen bamboe tuinschermen 15 tot 20 jaar meegaan. Regelmatige behandeling met een beschermende olie kan helpen om de levensduur te verlengen en de uitstraling van het scherm te behouden.

Kan ik een bamboe tuinscherm schilderen of beitsen?

Ja, bamboe tuinschermen kunnen worden geschilderd of gebeitst, hoewel veel mensen ervoor kiezen om de natuurlijke uitstraling van het bamboe te behouden door het alleen te behandelen met een transparante olie. Als u besluit te schilderen, gebruik dan een primer en verf die geschikt zijn voor bamboe.

Hoe installeer ik een bamboe tuinscherm?

Installeer het bamboe tuinscherm door onze stevige palen met beton in de grond te plaatsen en het scherm van boven in het systeem te laten zakken. Bevestig ze aan de palen d.m.v. zelfborende parkers. Het frame van verzinkt of cortenstaal zorgt voor extra stabiliteit en duurzaamheid.

Zijn bamboe tuinschermen milieuvriendelijk?

Ja, bamboe tuinschermen zijn milieuvriendelijk. Bamboe groeit snel en kan snel geoogst worden, waardoor het een duurzame en hernieuwbare bron is. Bovendien heeft de teelt van bamboe minder invloed op het milieu in vergelijking met houtproductie.