Horizontale schutting

Op zoek naar een schutting met net wat meer karakter? Dan zijn de horizontale schuttingen van Hekwerkonline wellicht iets voor jou.

10 producten

Filter
per pagina

10 producten

Filter
per pagina

Horizontale schutting

Een schutting bestaat net als anders soorten hekwerk uit palen en een hekwerkpaneel. Bij Hekwerkonline wordt met een schutting vaak wordt verwezen naar een houten paneel. Daarin onderscheiden we twee soorten schuttingen; de hout beton schutting en de houten schutting. In de categorie horizontale schutting gaat het vooral om de panelen die horizontale planken hebben. Hoewel bij een standaard hout beton schutting pakket normaal gesproken een scherm met verticale planken wordt geleverd, kan een hout beton schutting en een houten schutting ook met horizontale schermen besteld worden.

Hout beton schutting 

Een hout beton schutting straalt veel stevigheid uit en simpelweg is het ook steviger. Een betonpaal staat net wat steviger in de grond en gaat net wat langer mee dan een houten paal. Bovendien is een hout beton schutting net iets hoger dan een houten schutting door de betonplaat onder het schutting paneel. Een hout beton schutting heeft de stevigheid van beton en de natuurlijke uitstraling van hout.   

Houten schutting

Wil je voor een meer natuurlijke look gaan, dan kies je voor houten palen bij houten schutting panelen om van je schutting één geheel te maken.

Luxe schutting

Als je kiest voor Rhombus schermen (enkelzijdig) in combinatie met houten palen, dan heb je de mogelijkheid om het effect te creeëren van een aan een lopende schutting. Met andere woorden: Je verbergd de palen en het lijkt alsof de panelen doorlopen. Er komen dan twee enkele schermen aan weerszijden van de paal. Bij de Elan (dubbelzijdig) is dit niet mogelijk.

Houtsoorten

De houtsoorten die beschikbaar zijn voor horizontale schuttingen zijn:

  • Douglas (Meest gekozen, onbehandeld) - Verkrijgbaar als Elan en Rhombus schermen.
  • Grenen (Meest gekozen, groen geïmpregneerd) - Verkrijgbaar als Elan schermen.
  • Hardhout (Natuurlijk zeer duurzaam) - Verkrijgbaar als Rhombus schermen.
  • Zwart grenen - Verkrijgbaar als Zweeds rabat.

Poorten

Een bijpassende poort bij een Elan schutting is de Elan poort. Voor een andere maat poort of andere houtsoort kun je kiezen uit onze ruime collectie houten tuinpoorten. 

Veelgestelde vragen
Kan ik een schutting zelf plaatsen?

Een schutting kun je prima zelf plaatsen. Houd er wel rekening mee dat het een zware klus is: de afzonderlijke onderdelen zoals de schuttingpanelen, de betonpalen en onderplaten zijn zwaar. Maar met goede wil en wat hulp is dit zonder al teveel gereedschap mogelijk. Je hebt in ieder geval een waterpas, zaag, boormachine en rolmaat nodig. Mocht je toch hulp nodig hebben dan staan wij telefonisch voor je klaar of kan je gebruik maken van onze montageservice.