Schuttingen

Een schutting kopen bij Hekwerkonline is eenvoudig. Wij bieden schuttingen in alle soorten en maten van hoogwaardige kwaliteit en de beste prijs.

Montage door Hekwerkonline

Meer dan 1.500 opdrachten per jaar

Heb jij twee linker handen of hou je gewoon van gemak? Kies er dan voor om je schutting te laten monteren door Hekwerkonline. Onze vakmensen plaatsen jouw schutting snel en tegen een vaste prijs, welke direct zichtbaar is bij het bestellen.

Montage door Hekwerkonline

Schutting kopen bij Hekwerkonline

De schutting als tuinafscheiding is één van de specialisaties van Hekwerkonline. Schuttingen, die ook wel tuinschermen worden genoemd, behoren tot de populairdere varianten van tuinafscheidingen. Binnen ons assortiment hebben wij verschillende soorten houten tuinschuttingen. Wil je een schutting kopen? Op deze pagina vind je meer informatie over de uiteenlopende schuttingen voor in jouw tuin.

De toepassingen voor een schutting zijn eindeloos. We zien een schutting voornamelijk rondom woonhuizen. Dit is één van de traditionele tuinafscheidingen die we in Nederland zien. Ook wordt de schutting toegepast op andere plekken. Zo wordt een schutting ook gebruikt bij kinderdagverblijven, als afscheiding bij bijvoorbeeld supermarkten voor afvalcontainers en bij voetbalclubs. Voor elke toepassing is er een schutting in het assortiment van Hekwerkonline.

Verschillende soorten tuinschuttingen

Schuttingen bieden heel veel mogelijkheden om jouw tuin of erf op een mooie en natuurlijke manier af te scheiden. Bij Hekwerkonline hebben wij alle soorten tuinschuttingen op voorraad in ons magazijn. Schuttingen zijn in de regel goed bestand tegen alle weersinvloeden. Door de gemiddelde levensduur van 10 - 15 jaar, gaan deze schuttingen van hout erg lang mee. Bij een schutting denken de meeste mensen aan een product van hout. Echter, er is meer keuze op gebied van schuttingen. Bij Hekwerkonline bieden we de onderstaande soorten tuinschuttingen aan:

De verschillende soorten schuttingen hebben allemaal bepaalde kenmerken en voordelen. En een belangrijk aspect om de keuze voor een schutting te maken is smaak: vind je het materiaal en de kleurstelling mooi. Bij Hekwerkonline hebben wij alle producten in huis zodat je een keuze kan maken. Onze medewerkers kunnen eventuele vragen beantwoorden om ook de juiste schutting uit te kiezen.

Schutting hout opties

De opties zijn dus eindeloos als je een tuinschutting wilt kopen bij Hekwerkonline. Eén van de meest verkochte type schuttingen is de schutting met een houten scherm. Hier zoomen we dus iets verder op in. We bieden talrijke varianten van houtsoorten aan. De volgende schuttingen van hout kun je kopen bij ons:

De verschillende houtsoorten hebben allen kenmerkende eigenschappen. Zo zijn de douglas tuinschermen rood-roze van kleur. Hardhout schutting panelen hebben daarentegen een warme donkerbruine kleurstelling. Beide schuttingschermen kleuren echter grijs na verloop van tijd, mits deze behandeld worden met onze beits. De geïmpregneerde schutting tuinschermen – zoals grenen– behouden langer hun kleur. Met het uitgebalanceerde assortiment aan schuttingschermen kunnen wij aan alle wensen voldoen.

Hout beton schuttingen

Misschien wel de meest verkochte soort schutting: de hout beton schutting. De schutting kenmerkt zich door de combinatie van houten en betonnen onderdelen welke samen een strakke tuinafscherming creëren. Het tuinscherm van een hout beton schutting is 180 centimeter breed en 180 centimeter hoog. Het is opgebouwd uit schuttingplanken in verticale ligging – vastgezet aan een aantal horizontale planken. Wij hebben ook horizontale schuttingen in ons assortiment. Ook hebben we een verloop scherm en een 90 centimeter hoog scherm voor een lage schutting. Bij dit type wordt het tuinscherm bevestigd aan stevige betonpalen, die in de grond worden geplaatst. Dit zorgt voor een stevig geheel die goed bestand is tegen alle soorten weersinvloeden. Een hout beton schutting is niet alleen erg praktisch, maar is nog enorm sierlijk ook!

Rotsmotief schutting

Een rotsmotief schutting is opgebouwd uit delen van hout en beton. Er zijn echter een aantal verschillen met de reguliere hout beton schutting. Zo is het scherm geen 180 centimeter hoog, maar ongeveer 130 centimeter. Dit type heeft namelijk twee of drie betonnen onderplaten – met het kenmerkende rotsmotief – waardoor de totale hoogte wel gelijk is aan de hiervoor beschreven schutting. De rotsmotief schutting heeft ook nog een extra betonnen afdekkap voor een luxere uitstraling. Dit type schutting wordt veel gevraagd en verkocht bij Hekwerkonline, wij snappen wel waarom.

Bamboe schuttingen

Een andere variant is de bamboe schutting. Bamboe geeft een losse, leuke en tropische sfeer aan de tuin. Bijna het gevoel van vakantie met het juiste weer en in de juiste setting. Deze schutting bestaat uit een bamboescherm en metalen palen.We hebben twee type bamboe schermen:

Standaard wordt deze schutting uitgerust met stalen profielen. Ook kan deze schutting uitgevoerd worden met hardhouten palen. Hierbij bestaat het tuinscherm uit een stalen frame, waarbij de bamboestokken stevig aan elkaar zijn bevestigd. Doordat bamboe een natuurlijk product is, is een bamboe schutting een erg duurzame keuze. De milieuvriendelijke uitstraling van de bamboestokken zorgt ervoor dat jouw tuin een natuurlijk tintje krijgt.

De bamboestokken zijn goed bestand tegen alle weersinvloeden, waardoor de tuinschutting erg lang meegaat. Op deze manier kan je jarenlang genieten van een fijne sfeer in jouw tuin.

Composietschutting

Nog een geweldig product in het assortiment van Hekwerkonline is de composiet schutting. Een mooi, strak en duurzaam product dat geen last heeft van de verschillende weersinvloeden in Nederland. Composiet is vervaardigd uit gerecycled kunststof en hout en om deze reden “onverwoestbaar”. Dit type schutting staat uitstekend bij een modern type huis. Echter, zien we het ook steeds meer bij allerlei andere architectuur stijlen. De composiet schuttingen van Hekwerkonline zijn er in meerdere varianten: met losse planken en een met een vast scherm – vergelijkbaar met een houten tuinscherm. Ontdek de vele voordelen die composiet biedt.

Houten schuttingen

De houten schutting bestaat – zoals de naam al doet vermoeden – uit houten onderdelen. De houten schutting hebben we in een aantal varianten: grenen en zwart gespoten hout. De houten tuinschermen worden vastgezet aan houten palen. We hebben de standaard keuze uit grenen palen in twee opties: geïmpregneerd en zwart. Daarnaast hebben we uiteraard de hardhouten palen. De houten schutting maakt dus geen gebruik van betonnen delen – ook niet van een onderplaat. Deze schutting bereikt dan ook geen hoogte van 200 centimeter – deze tuinschutting is ongeveer 180 centimeter hoog.

Aluminium schuttingen

Een nieuwere keuze bij Hekwerkonline op het gebied van schuttingen: de composiet schutting. Met een strakke look en donkere kleurstellingen is deze schutting in opkomst, voornamelijk bij huizen met een moderne architectuur. Wil je dus iets unieks en onderscheidend: een aluminium schutting leent zich hier perfect voor.

Luxe schuttingen

Een luxe schutting, wat is dat dan precies. Bij Hekwerkonline hebben we hier speciaal een sectie voor gemaakt op onze website. Deze schutting wordt bij ons gekenmerkt door mooie hoogwaardige materialen, duurzame producten en veel privacy. Voorbeeld is de elan schutting die feitelijk in elke tuin past. Neem snel een kijkje tussen de verschillende schuttingen met luxe uitstraling

Tuinpoorten bij de schuttingen

Een belangrijk onderdeel van veel schuttingen is de tuinpoort. De tuinpoort creëert de doorgang in de schutting zodat de afgesloten tuin of perceel bereikbaar is. Voor elk type schutting hebben wij een tuinpoort. Bij de houten schuttingen hebben wij een houten tuinpoort in dezelfde houtsoort. Bij de overige type schuttingen hebben wij een bijpassende poort. De tuinpoorten zijn beschikbaar in vele maatvoeringen – dit om de poort af te stemmen op het gebruik. De poorten worden standaard uitgerust met een beslagset en slot. Voor de houten schutting poorten hebben wij ook zwart beslag in het assortiment. Maak je schutting dus compleet met een poort.

Schutting prijs

De prijs van een schutting, wat kost het eindelijk? Dat is een vraag die we bij Hekwerkonline vaker krijgen en het antwoord is feitelijk niet zo moeilijk te geven. Wij hebben een tool ontwikkeld – onze configurator – die je op deze vraag in een paar minuten antwoord geeft. Met of zonder de kosten van het plaatsen van de schutting. Een all-in tarief dus. De prijs hangt samen met de soort hout, de hoogte en uiteraard of je zelf plaatst. Het aantal benodigde meters, de gewenste opties en de kleur van het beton zijn ook factoren die meeberekend worden in de prijs.

Onze configurator geeft je automatisch korting als het bedrag van de bestelling oploopt, wel zo handig en eerlijk vinden wij.

Neem snel een kijkje bij onze configurator en reken het uit. Wil je hulp of een offerte aanvragen? Geen probleem: bel ons of stuur een email en wij gaan je snel van hulp voorzien.

Schutting onderdelen

Een schutting wordt in de regel opgebouwd uit een aantal standaard onderdelen. Daarbij maakt het niet zo veel uit welk type schutting je besteld. Zo maakt elk type schutting gebruik van een scherm (van hout, bamboe, composiet, etc.) en van palen (hout, beton, metaal, etc). Daarnaast klein materiaal zoals schroeven en bouten om de schutting compleet te maken. Optionele items zijn ook bij elke schutting verkrijgbaar. Eén daarvan is de tuinpoort zoals beschreven. Andere opties zijn betonmortel of bijvoorbeeld een onderhoudsmiddel zoals beits.

Goedkope schutting

Bij Hekwerkonline kan je terecht voor een schutting tegen iedere prijs. Wij hebben ook schuttingen met een oneffenheid, zogenaamde tweede keus. Hier kan een plank kapot zijn of bijvoorbeeld het hout wat verkleurd. Wil je een goedkope schutting, kijk dan ook op deze pagina voor tweedehands schuttingen.

Online een schutting kopen bij Hekwerkonline

Online een tuinschutting kopen is nergens zo gemakkelijk als bij Hekwerkonline. Wij zijn dé specialist die jou verder helpt. Bekijk ons aanbod schuttingen en tover jouw tuin om in een prachtige ruimte waar je kunt genieten zonder gestoord te worden door anderen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met één van onze adviseurs en ontdek vrijblijvend alle mogelijkheden. We helpen je graag met het kopen van de juiste tuinschutting!

Veelgestelde vragen
Kan ik een schutting zelf plaatsen?

Een schutting kun je prima zelf plaatsen. Houd er wel rekening mee dat het een zware klus is: de afzonderlijke onderdelen zoals de schuttingpanelen, de betonpalen en onderplaten zijn zwaar. Maar met goede wil en wat hulp is dit zonder al teveel gereedschap mogelijk. Je hebt in ieder geval een waterpas, zaag, boormachine en rolmaat nodig. Mocht je toch hulp nodig hebben dan staan wij telefonisch voor je klaar of kan je gebruik maken van onze montageservice.

Zijn de schuttingen van Hekwerkonline eenvoudig te installeren?

Ja, veel van onze schuttingen zijn gemakkelijk zelf te installeren en worden geleverd met duidelijke montage-instructies.

Hoe onderhoud ik de schuttingen van Hekwerkonline?

Het onderhoud varieert per materiaal. Over het algemeen raden we regelmatige inspecties en indien nodig reiniging aan, evenals het gebruik van beschermende middelen zoals lakken of oliën om de levensduur van uw schuttingen te verlengen. In de categorie schutting beits kun je alle benodigde onderhoudsmiddelen vinden om je schutting perfect te onderhouden.

Biedt Hekwerkonline advies bij het kiezen van de juiste schutting voor mijn project?

Ja, ons ervaren team staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste schutting voor uw project. Neem contact met ons op via telefoon of e-mail voor professioneel advies.